etusivulle
 

Sivustoon on linkitetty
Adobe pdf-tiedostoja.
Päivitä tarvittaessa
reader-ohjelmasi:
Adobe Acrobat Reader

Sukuyhdistys 291
Sukukokoukset 294
Helsinki 13.9.2008 295
Rehtori, dir. cant. Heikki Järvinen

26.12.1927 – 23.10.2008

Monipuolinen eteläpohjalainen vaikuttaja, rehtori, director cantus Heikki Järvinen kuoli Kurikassa 23.10. pitkän sairautensa uuvuttamana. Hän oli syntynyt Kauhajoella 26.12.1927.

Heikki Järvinen varttui lapsuutensa ja nuoruutensa Kauhajoen evankelisen kansanopiston hengellisessä ja musikaalisessa ilmapiirissä valmistuen opettajaksi Raumalla 1948. Varsinaisen elämäntyönsä hän teki Kurikan kouluissa. Vuodesta 1957 hän johti suurta kirkonkylän koulua jääden sen rehtorina eläkkeelle 1988. Hän teki useita opintomatkoja, hankki musiikkiin erikoistuneen luokanopettajan pätevyyden ja kuului rehtorien etujärjestön SURE-FIRE ry:n hallitukseen.

Heikki Järvinen vaikutti Kurikassa mm. kunnallisvaltuustossa, pitkäaikaisena kirjasto- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtajana sekä kirkkovaltuutettuna. Hän toimi myös Yhdyspankin valvojien puheenjohtajana ja oli rotaryklubin kunniajäsen. Järvisen sukujuuret ulottuivat pirkanmaalaiseen Sjöstedt-sukuun, jonka kunniajäseneksi hänet kutsuttiin. Järviselle myönnettiin mm. Suomen Leijonan ansioristi ja Suomen Kulttuurirahaston tunnustuspalkinto.

Jo nuorena Heikki Järvinen sai tunnustusta kirjoittajana. Hän toimitti paikallislehteä, oli Vaasa-lehden kirjeenvaihtajana ja avusti viime vuosiin saakka eri lehtiä. Hänelle on myönnetty paikallislehdistön Antti-patsas.

Erityisesti Heikki Järvinen omistautui musiikille johtaen Kurikan eri soittokuntia ja sittemmin seudun monia kuoroja. Hän oli mieskuoro Jussien laulaja sekä kuoronjohtajiston jäsen ja sävelsi itsekin. Järvinen vaikutti myös Suomen laulajain- ja soittajainliiton hallituksessa ja valtuustossa sekä Sulasolin Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtajana. Vainajan muistoa voi kunnioittaa nuorten musiikkiharrastusta tukemaan perustetun Heikki Järvisen muistotilin kautta (Nordea/114335-89255).

Jyrki Vesikansa

Fil. lis., toimittaja ja Sjöstedt-suvun esimies292
sivun alkuunsivun alkuun